Over jou

Herken je dit?

Ik wil mijn bewustzijn als leider vergroten en mijn organisatie ondersteunen in onze gezamenlijke opdracht.

Als leider wordt er veel van je gevraagd. Mensen aansturen, samen met je team de koers bepalen en verantwoordelijkheid dragen voor het grotere geheel. Dit roept een aantal gedachten bij je op.

 • Ik wil graag mijn rol als leider helder krijgen en weten wat dit van mij vraagt, nu en in de toekomst.
 • Ik wil graag bestaande patronen doorbreken, bij mijzelf en in de organisatie.
 • Ik hecht veel waarde aan het potentieel van mijn medewerkers.
 • Als leider weet ik het ook niet altijd.

Goed nieuws! Jij bent niet de enige en de Topleergang Leiderschap sluit hier goed bij aan.

Over de leergang

Topleergang Leiderschap

Hoe ziet het programma eruit?

De Topleergang Leiderschap brengt zelfontwikkeling en de veranderende wereld samen. Dit vraagt om het doorbreken van jouw vaste patronen en nieuwe kansen te zien. Aan de hand van zeven thema’s ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap. Samen met andere deelnemers vorm je een sterk en verbindend netwerk in de regio.

Zeven modules

Het programma bestaat uit zeven modules en worden begeleid door de moderatoren Elja Kalisvaart en Hessiëlle Kerkhoff. Tijdens de bijeenkomsten delen vooraanstaande gastsprekers hun kennis en inzichten. Je wordt uitgedaagd te kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft en hoe jij daar als leider een rol in vervult. Ook krijg je handvatten om de ontwikkeling van jouw medewerkers te faciliteren en een beweging op gang te brengen.
Tijdens de leergang voer je twee coachingsgesprekken met Bertram Ramspeck, om inzicht te krijgen in jouw menstype en kwaliteiten.

De modules
 1. Transitie, met een gastbijdrage van Jan Rotmans | startbijeenkomst – 21 en 22 maart 2024
 2. Inzicht in werking brein, met een gastbijdrage van Agnes Schilder | bijeenkomst 2 – 19 april 2024
 3. Levensfasen van organisaties, met een gastbijdrage van Gerda van Dijk | bijeenkomst 3 – 16 mei 2024
 4. Paradox in leiderschap, met een gastbijdrage van Lenette Schuijt | bijeenkomst 4 – 21 juni 2024
 5. Vernieuwing vanuit energie, met een gastbijdrage van Arend Ardon | bijeenkomst 5 – 12 juli 2024
 6. Systemisch werken, met een gastbijdrage van Rombout van den Nieuwenhof en Gea Kok | slotbijeenkomst – 5 en 6 september 2024
 7. APK-dag | 15 november 2024

Sprekers en data nog onder voorbehoud.

ELLLA-extra’s

Je bent van harte welkom op een ELLLA-event en de andere events die ELLLA organiseert. Na de leergang heb je toegang tot het ELLLA alumni-netwerk.

Inzichten voor het leven

Leiderschap vanuit de kracht van kwetsbaarheid.

Een kleurrijk geheel

12 tot 15 leiders en ondernemers uit diverse sectoren.

Food for thought

Prikkelende inhoud, actuele thema’s en topsprekers.

Wat anderen zeggen

image
Alles wat je uit de leergang meeneemt is een cadeau aan jezelf”

Reina Keizer

image
Ik had behoefte aan wat houvast, iets wat niet meteen afbrokkelt als je de drempel van het werk weer overstapt

Dennis van der Vegte

image
Op het moment dat je zelf weet wie je bent en wat je doet, kun je pas goed leiding geven.

Geny Nijboer

Brochure & kennismaken

Enthousiast?

Plan direct een kennismaking of download onze brochure

icon

Ik kom graag een kop koffie drinken!

Ontdek in een persoonlijk gesprek wat de topleergang voor jou kan betekenen.Bel mij terug

icon

Wil je meer weten over deze leergang?

In onze brochure vind je meer informatie over de topleergang.Download de brochure

Veelgestelde vragen

Meer weten? Hieronder vind je de

meest gestelde vragen

Voor ondernemers in het MKB, leiders binnen organisaties met de nodige werkervaring en voor ervaren HR-managers die transities willen begeleiden. De leeftijd van de meeste deelnemers ligt tussen 35 en 55 jaar oud, vaak actief in de rol van manager, directeur en/of MT-lid. Over het algemeen hebben deelnemers aan de leergang (minimaal) HBO werk- en denkniveau, dit sluit aan bij het niveau van deze leergang. Heb jij al een behoorlijke rugzak gevuld met leidinggevende ervaring en behoefte aan een meer filosofische reflectie op werken en leven, dan past de Bronnen van Leiderschap waarschijnlijk goed bij jou.

De bijeenkomsten worden begeleid door de moderatoren Elja Kalisvaart en Hessiëlle Kerkhoff.

Voorafgaand aan elke bijeenkomst krijg je opdrachten ter voorbereiding. Je bent hier maximaal twee uur per bijeenkomst mee bezig. Daarnaast investeer je optioneel tijd in het tot je nemen van kennis en inspiratie uit boeken, video’s en artikelen. Een ander onderdeel van de leergang zijn de bedrijfsbezoeken en onderlinge coaching. Dit kost je ongeveer acht uur (vier ontmoetingen van twee uur), gedurende de gehele leergang.

De Topleergang Leiderschap is voor ondernemers, leiders en andere professionals met een stevige verantwoordelijkheid binnen hun organisatie. Er is geen specifieke voorkennis vereist om deel te kunnen nemen. Of de leergang bij jou en jouw ontwikkelbehoefte(n) aansluit, wordt verkend in het persoonlijke intakegesprek dat voorafgaand aan de leergang plaatsvindt.

De leergang duurt 7 maanden. De zeven bijeenkomsten (negen dagen) zijn verspreid over deze periode. De start- en slotbijeenkomst is inclusief een overnachting. Tijdens het programma plannen we een tweetal (menstype) coachgesprekken.

Naast de leergangen verzorgt ELLLA veel maatwerktrajecten voor het MKB, onderwijsinstellingen en de overheid. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze Maatwerktrajecten.

Deelname aan de Topleergang Leiderschap kost € 8.795,00 exclusief btw. Dit omvat het bijwonen van zeven modules (negen dagen), een ELLLA-event en twee coachgesprekken. Ook lesmateriaal, een aantal inspirerende boeken van de gastsprekers en de kosten voor de overnachtingen tijdens de start- en slotbijeenkomst, diners, lunches zijn bij de prijs inbegrepen.

De meeste werkgevers zijn bereid om in geld en tijd bij te dragen aan de ontwikkeling van hun leidinggevenden. Daarbij helpt het dat jij een goede motivatie hebt waarom je wilt meedoen en hoe je jouw ontwikkeling wilt inzetten om jouw organisatie beter te laten worden.

Ja, zeker! Wij ontmoeten jou graag! Je kunt contact met ons opnemen voor het plannen van een afspraak. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en deel je ervaringen uit jouw werk en leven. Samen kijken we of deze leergang goed aansluit bij jouw ontwikkelvraag.

Namen van de sprekers zijn altijd onder voorbehoud. Mochten er zich calamiteiten voordoen dan kan er een wijziging van de sprekers plaatsvinden. Uiteraard kijken we hierbij naar een passende vervanger.

De bijeenkomsten vindt plaats bij hotel Mooirivier in Dalfsen.

Contact

Andere vragen?

Neem contact met ons op.

Contact met ellla