Door deel te nemen aan de Topleergang Leiderschap van ELLLA gun je jezelf een dag in de maand tijd voor inspiratie door verschillende gastsprekers, goede gesprekken met mededeelnemers en ga je met jezelf aan de slag. “Alles wat je eruit meeneemt is een cadeau aan jezelf”.

De organisatie in beweging, zelf in beweging

Reina Keizer startte vier jaar geleden als Manager Sales Office bij Hemmink B.V. Toen ze begon was de organisatie in transitie en er waren veel ontwikkelingen. “Het was echt een organisatie in beweging”. Reina zelf heeft ook altijd de behoefte gehad om in beweging te zijn en haar omgeving daarin mee te nemen en te inspireren. Na drie jaar werken aan de samenstelling en ontwikkeling van haar team, de juiste balans vinden en interne projecten begeleiden, dacht ze: “En ik dan? Het is tijd voor persoonlijke aandacht, tijd voor inspiratie en persoonlijke groei!” Er ontstond een behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Na een aantal gesprekken met haar leidinggevende, die zelf jaren geleden de Topleergang heeft gevolgd, onderzocht Reina de optie om zich in te schrijven voor de Topleergang Leiderschap. Ondanks dat ze graag met haar eigen ontwikkeling aan de slag wilde, ontstond toch de twijfel of ze er wel de rust en ruimte voor had. “Je moet er immers wel serieus tijd insteken.” Ze besloot het toch te doen en dat voelde meteen als een cadeau. “In alle hectiek even aandacht voor jezelf”.

Waarom persoonlijke aandacht?

Hemmink is een technisch bedrijf, Reina heeft daarentegen vooral commerciële ervaring. Nu, vier jaar later, zit alles goed, maar in het begin worstelde ze hiermee. Andere type mensen met een andere manier van werken en dan voelde het alsof zij met veel creativiteit en energie te snel wilde: “hoe kan ik mezelf en die technische wereld met elkaar verbinden?”
Een medische ingreep zorgde ervoor dat ze niet altijd lekker in haar vel zat en dat ze het soms lastig vond zichzelf te zijn. “Toen ik me bewust werd wat er aan de hand was, kon ik er ook wat mee. Dit viel allemaal mooi samen met de start van de leergang, waardoor ik mezelf weer terugvond, weer dichter bij mezelf kwam en meer rust vond”.

Rust en ruimte

Vooral die rust vinden en meer ruimte te creëren, is wat de leergang Reina gebracht heeft. Niet meer zelf zoveel in de operatie gaan zitten, maar het wat meer los te laten én daardoor ook de mensen de ruimte geven. “Wat ik vooral meeneem is de rust en het bewustzijn van waar ik zelf als persoon sta en wat mijn rol is: ik ben van het onbewuste naar het bewuste gegaan. Vanuit de inspiratie je veilig voelen om dat vast te houden en nog meer in te zetten en dat ook met je collega’s te delen”.

Nieuwe contacten en waardevolle gesprekken

Een ander aspect wat Reina waardeerde was dat ze door de leergang met nieuwe mensen (uit de regio) in contact kwam. “In de leergang maak je als groep ook echt samen een ontwikkeling door. Je hebt allemaal iets gemeenschappelijks. Iedereen brengt een ontwikkelvraag in, afhankelijk van de persoon, ervaring organisatie waar iemand voor werkt. Door met elkaar het gesprek aan te gaan, elkaar uit te dagen en elkaar oprecht feedback te geven, kan je veel voor elkaar betekenen en van elkaar leren”.

Tijdens de Topleergang krijgt iedereen een buddy aangewezen en ga je bij elkaar op bedrijfsbezoek. “Naast dat het heel leuk is, zijn het ook echt de momenten waarop je met elkaar in gesprek gaat op de ontwikkelvraag die je hebt. Ook gaf het ruimte om in te zoomen op je leiderschapskompas en het menstype-kernkwadrant, plus wat dit eigenlijk voor je betekent. Het is heel waardevol om dit met elkaar te kunnen bespreken”.

Jürg Thölke, een van de gastsprekers, citeerde heel treffend een Duitse filosoof: “Door jezelf te ontwikkelen kun je anderen ontmoeten”, en zo voelt het precies voor Reina. “Door het traject dat ik nu heb bewandeld zie ik de dingen weer anders. Ik ben geïnspireerd, heb geleerd en heb nieuwe inzichten gekregen die ik kan inzetten in de praktijk. Dit gun ik anderen ook, alert zijn en tijd maken voor je persoonlijke ontwikkeling, want dan ontmoet je jezelf én de ander, wat ontzettend waardevol is.”

 

Nieuwsgierig geworden naar de Topleergang Leiderschap?

 

Meer informatie

image

Masteravond on tour: Lenette Schuijt

Masteravond on Tour met Lenette Schuijt

30 mei 2024 van 19:00 - 21.00 met aansluitend een borrel €75,- Inclusief consumptie Vadain