image

Waarom een leiderschapsprogramma?

Als leider of leidinggevende ben je, samen met je DT of MT, verantwoordelijk voor de cultuur van de organisatie. Stimuleer je de ontwikkeling van je medewerkers of sta je deze juist (onbewust) in de weg? Draagt de huidige cultuur bij aan het realiseren van de organisatiedoelen? Het gedrag van medewerkers is het product van (jouw) leiderschap. Zijn je medewerkers bijvoorbeeld onvoldoende proactief of wordt er niet goed gecommuniceerd? Dan moet je als leider in actie komen.

Als leider moet je kunnen inspelen op veranderingen in de organisatie en maatschappij. Ervaar je bijvoorbeeld groeipijnen doordat je organisatie een vlucht neemt, of sta je voor een belangrijke transformatie? Soms heb je externe begeleiding, door middel van een leiderschapsprogramma, nodig om de gewenste impact te hebben en resultaten te kunnen boeken.

ELLLA

Ellla biedt deze begeleiding. Met onze op maat gemaakte leiderschapsprogramma’s en talenttrajecten brengen wij, samen met jou en je organisatie, de gewenste transformatie op gang.

Logos
Logos
Logos
Logos
Logos
Logos
Logos
Logos
Logos
Logos

Opbouw van het programma

image

Inhoudelijke thema’s leiderschapsontwikkeling

Wees de verandering die je wilt zien. Dit betekent dat leiderschapsontwikkeling met jou zelf begint. We doen dit allereerst door verdiepend kennis te maken en te reflecteren op:

 • Wat heeft jou gevormd?
 • Hoe beïnvloedt dat jouw kijken en handelen?
 • Voor welke uitdaging sta jij?
 • Welke ontwikkeling hebben jullie (als DT of MT) te maken?

We doen dit individueel en collectief. Naast het vergroten van je zelfkennis (welke kwaliteiten heb ik en hoe benut ik ze optimaal?) en elkaar beter te leren kennen, gaan we ook aan de slag met o.a. integraal leiderschap, persoonlijk leiderschap, innovatief leiderschap, optimaal samenwerken, mindset voor continu leren en ontwikkelen, feedback geven én ontvangen en inzicht krijgen in team- en organisatieontwikkeling.

image

Basiselementen

Afhankelijk van de vraag en wensen, bevatten onze leiderschapsprogramma’s de volgende elementen: 

 • Individuele gesprekken
 • Bijeenkomsten
 • Gastsprekers, zoals thought leaders of regionale sprekers
 • Externe bedrijfsbezoeken voor inspiratie
 • Passende lectuur
 • Individuele coaching
 • Collectieve afsluiting

Duur leiderschapsprogramma

De leiderschapsprogramma’s die wij ontwerpen en verzorgen duren 6 tot 18 maanden, met gemiddeld een collectieve bijeenkomst in de maand. Daarna zoeken we met elkaar een passend ritme, om de zaag scherp te houden!

image

Starten met een leiderschapsprogramma

Sta jij met je bedrijf voor een transformatie, heb je groeiambitie of kom je net uit een fusietraject? Er zijn tal van situaties waarin je organisatie vraagt om iets anders: bijvoorbeeld ander leiderschap, meer innovatie of beter samenspel (binnen of tussen teams). Elke organisatie is uniek, ELLLA past haar aanpak daarop aan.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Contact