Wat is organisatieontwikkeling?

Onder organisatieontwikkeling, of business development, verstaan we de realisatie van veranderingen en verbeteringen op zowel persoonlijk- als organisatorisch vlak en zowel intern als extern om succesvol te kunnen zijn. Organisatieontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met persoonlijke ontwikkeling. Deze veranderingen moeten gezamenlijk gebeuren en is alleen succesvol als iedereen erin meegaat. Daarbij is leiderschap de cruciale schakel om sociale innovatie (persoonlijke ontwikkeling) en business uitdagingen (organisatieontwikkeling) te verbinden en realiseren.

image

Waarom is organisatieontwikkeling belangrijk?

De wereld verandert en als organisatie moet je daarop kunnen inspelen voordat je concurrentie dat doet. Organisaties staan voor de uitdaging om flexibel te zijn en zich aan te passen. Daarnaast wil je als bedrijf de (ideale) situatie waarin teams bijdragen aan de bedrijfsdoelen en -resultaten, zodat de organisatie in staat is te groeien. Om in deze situatie te komen, is het van belang een gemeenschappelijke manier van denken eigen te maken.

ELLLA

ELLLA helpt bij het versterken van aanpassingsvermogen om het volle potentieel van mensen, en daarmee de organisatie (en zelfs ook de regio) te benutten. Met ELLLA haal je verander- en ontwikkelexpertise binnen en bepalen we samen met de organisatie welke tools, theorieën en deskundigen we inzetten om te voldoen aan de specifieke organisatie ontwikkelbehoefte.

Lees meer onze filosofie en achtergrond

Over ELLLA
image

Onze visie op organisaties

We zien veel bedrijven waar het (te) kil en (te) koud is, waar schoonheid mist, waar het echte gesprek niet gevoerd kan worden. Plekken waar medewerkers (slechts) een product zijn, in plaats van mens. Wij geloven dat mensen willen werken op een plek waar ze zich veilig voelen, waar ze gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn. Een plek waar hun talent en passie tot bloei mag komen en waar collega’s zich onderling verbonden voelen. Door ons in te zetten op onder andere persoonlijk leiderschap en organisatieontwikkeling via onze leiderschapsprogramma’s die we op maat maken, willen wij bedrijven en organisaties helpen weer een plek te zijn waar iedereen vol overgave werkt, zodat de organisatie zelf nog meer van betekenis kan zijn.

image

Hoe helpen wij?

In co-creatie met het bedrijf, zetten wij een programma op, afhankelijk van de specifieke hulpvraag, gaan wij aan de slag met:

  • De ontwikkeling van nieuw leiderschap
  • Het versterken van het aanpassingsvermogen (van zowel leiders als medewerkers)
  • Het zien (en inzetten) van talent
  • Het begeleiden van ontmoetingen
  • Transformaties in en tussen organisaties

 

Meer over onze leiderschapsprogramma’s.

image

Wat bieden wij?

  • Wij verzorgen op maat gemaakte programma’s, gericht op leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en talentontwikkeling. 
  • Wij bieden jaarlijks drie (regionale) leergangen aan, gericht op drie levensfasen, waarin we mensen uit organisaties samenbrengen en hen begeleiden in leiderschap en (collectieve) bewustzijnsontwikkeling. 
  • Daarnaast bieden wij voor vaste klanten (executive) coaching en consultancy.

Aan de slag?

Wil jij aan de slag met je bedrijf of organisatie? Sta je aan het begin van een verandertraject en help je hulp nodig dat in goede banen te leiden? Neem contact met ons op om eens vrijblijvend te praten over wat we voor je kunnen betekenen.

Kom met ons in contact!

Contact