Praktische info

Wanneer?

11 februari 2021

19.00 - 20.30 uur

Waar?

Online

via Zoom

Kosten?

€35,- p.p.

excl. btw.

Over de masteravond

Wat vraagt tegenslag en onverwachte omstandigheden?

Leiderschap en samenwerken

Agility, het verhogen van de wendbaarheid. Dat is het antwoord op de huidige tijd, waarin er veel onzekerheid is en de ontwikkelingen steeds sneller gaan. Bovendien is er de noodzaak tot verduurzaming. Hoe kan het anders, eenvoudiger, duurzamer? Hoe kunnen we meer betekenisvol zijn, in plaats van telkens hoger en meer. Door vereenvoudiging komen we uiteindelijk verder. Less is more. Minder is meer! Expedities in extreme omstandigheden zijn de ultieme test op veerkracht en wendbaarheid.

Beter omgaan met onzekerheid en verandering

Katja Staartjes neemt jou mee naar de hoogste toppen van de wereld. Een aantal keer lukte het de top te bereiken, maar een aantal expedities lukte dat niet. Wat zijn de lessen? Ze vertelt ook over een bergtocht van 2000 kilometer, een grensverleggende voettocht van jungle tot 6200 meter, dwars door de Himalaya. Een avontuur in de wildernis, vol onzekerheden en onvoorspelbare wendingen. Het kleine team liep tegen allerlei (letterlijke en figuurlijke) grenzen aan. Onder extreme omstandigheden werden ze als team tot het uiterste getest op persoonlijke leiderschap en de onderlinge samenwerking. Het komt dan aan op vertrouwen, veerkracht en commitment. Hoe ga je om met risico’s, grenzen en overleven? Als individu en als team? Wat leer je ervan?

Katja deelt haar inzichten over wendbaarheid, over anticiperen en inspelen op veranderingen. Over omgaan met tegenslag. En over het verleggen en bewaken van je grenzen.

Programma

18.50 uur – online ontvangst
19.00 uur – interactieve lezing Katja Staartjes
20.30 uur – afsluiting

Over Katja Staartjes

Bergbeklimmer Katja Staartjes beklom een aantal toppen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw. Zij leidde enkele expedities in het hooggebergte en had samen met haar partner Henk Wesselius de Nederlandse primeur op Gasherbrum I (8068 m) en de voortop van Manaslu (8130 m). Het stel volbracht verder de Upper Great Himalaya Trail, een extreme bergtocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya.

Katja inspireert organisaties door haar expeditie-belevenissen via adembenemende beelden te koppelen aan thema’s als samenwerken, leiderschap en wendbaarheid. Eerder deed de avonturier uitgebreide managementervaring op in vaste en interim-posities in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Ze spreekt dus ook uit (eigen) ervaring!

Haar laatste boek ‘Topteams – samen bergen verzetten’ bereikte de shortlist voor de verkiezing van managementboek van het jaar 2020.

Aanmelden