Over de masteravond

Benedictijns leiderschap voor de 21e eeuw

over bezieling en voedend organiseren

Broodnodige bezieling

Een benedictijns leider leidt mensen en in het bijzonder hun bezieling. Hij/zij heeft de taak verschillende karakters te dienen, zodat ze elk tot hun recht komen en ertoe doen. Zo kan de hele organisatie groeien en bloeien. Deze lezing verbindt de kracht van een beproefde visie op leiderschap, de wetenschap én actuele praktijk van de 21e eeuw.

Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap vraagt om luisteren en gehoor geven, iedere dag weer. Om dat daadwerkelijk mogelijk te maken is er niet alleen aandacht voor zelfkennis, maar ook voor de nodige structuur om bezieling en vitaliteit dagelijks te voeden. Belangrijke elementen hierbij zijn het creëren van een dagelijks ritme van handelen, reflectie, inspiratie en ontspanning, een veilige basis en aandacht voor de menselijke maat.

Ontdek deze avond de betekenis van benedictijns leiderschap voor jouw eigen leiderschap.

Programma

18.00 uur – ontvangst met licht diner
19.00 uur – lezing Yvonne Nieuwenhuijs
20.30 uur – borrel

Wie is Yvonne Nieuwenhuijs?

Drs. Yvonne Nieuwenhuijs is cultuurhistoricus, praktisch filosoof, trainer en auteur van het boek ‘Benedictijns leiderschap’. Sinds 15 jaar ontwikkelt en begeleidt zij programma’s en retraites persoonlijke ontwikkeling en leiderschap in Nederland en in Umbrië op de geboortegrond van Benedictus. Daarvoor was zij project- en programmaleider van innovatieve cultuurprojecten op het raakvlak van het publieke en private domein.


Download het verslag

image

(Online) masteravond met Mpanzu Bamenga

Mpanzu Bamenga deelt zijn inzichten over inclusief leiderschap

7 oktober 2021 van 18.00u - 21.30u Online € 35,- / Live € 95,- Exclusief btw. Live is inclusief diner en borrel Online of bij Hotel Wientjes