Over de masteravond

Zelfkennis en zelfwaardering

als basis voor persoonlijke groei

Zelfbeeld als basis van persoonlijke groei

Het zelfbeeld speelt een centrale rol op de werkvloer. Mensen hebben vaak moeite met het geven of ontvangen van eerlijke feedback. De een worstelt met onzekerheid over eigen kwaliteiten en de ander heeft juist een overdosis aan zelfvertrouwen (tot aan narcisme toe). Men wil anderen behagen om goed genoeg te zijn, of anderen aftroeven om de beste te zijn. Ze vragen zich vertwijfeld af of ze wel leuk, aardig, mooi, slim genoeg zijn, maar als ze kritiek krijgen worden ze boos.

Naast het zelfbeeld van anderen, heb je als manager, bestuurder, ondernemer of HR-professional ook te maken met je eigen ‘ego’. Je hebt behoefte aan bevestiging, bezorgdheid of je het wel goed aanpakt, gevoelige snaren of blinde vlekken.

Leer jezelf kennen…

Een realistisch zelfbeeld en een gezonde zelfacceptatie bieden de basis voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Dit heb je nodig om het beste uit jezelf te halen, je potentieel te verwezenlijken en tot bloei te komen. Te vaak lukt dit niet door belemmeringen die we zelf opwerpen. Denk aan bewijsdrang en behaagzucht, strategisch gedrag waardoor geen werkelijk contact ontstaat en instinctieve weerstand om onze ‘comfortzone’ te verlaten.

In deze lezing geeft Roos Vonk een up-to-date overzicht van wetenschappelijke kennis en haar ervaring over ‘het zelf’. Ze maakt het direct praktisch, zodat jij ze het de volgende dag kunt toepassen op jezelf en in je omgeving.

Programma

19.00 uur – welkom en opening door Arjan Gosker
19.05 uur – lezing Roos Vonk
20.15 uur – afsluiting

Over Roos Vonk

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze doet wetenschappelijk onderzoek en geeft onderwijs aan studenten. Daarnaast maakt ze wetenschappelijke kennis toegankelijk en toepasbaar voor een breed publiek door lezingen, columns en boeken.


Download het verslag

image

(Online) masteravond met Mpanzu Bamenga

Mpanzu Bamenga deelt zijn inzichten over inclusief leiderschap

7 oktober 2021 van 18.00u - 21.30u Online € 35,- / Live € 95,- Exclusief btw. Live is inclusief diner en borrel Online of bij Hotel Wientjes