Over het event

Celelezing 2023

met Marko Hekkert

Doorpakken. Tempo in de transitie naar een duurzame samenleving

De kranten staan bol van het woord crisis. Zo lijken we te maken hebben met een klimaatcrisis, energiecrisis, vluchtelingencrisis en stikstofcrisis. Veel van de crises hebben te maken met de verandering naar een duurzame samenleving. Deze verandering zal nog vele decennia nodig hebben. Is dit niet een tegenstelling: veranderingen die lange tijd in beslag nemen en het gevoel van crisis?

In deze Celelezing zal Prof. Hekkert ingaan op de typische dynamiek van grote transities waar onze maatschappij door heen gaat en de rol die crises hier in spelen. Ook zal hij ingaan op de vraag of het verstandige is om deze grootschalige veranderingen te sturen vanuit een crisisperspectief.

Inspiratie door inzicht

In deze Celelezing geeft Marko Hekkert inzicht de manier waarop we in deze situatie verzeilt zijn geraakt. Hoe is het mogelijk dat een probleem kan uitdijen tot een crisis? Waarom reageren politici zo laat? Wat zijn de nadelen van een crisisaanpak? Hij sluit zijn bijdrage af met een wenkend perspectief. Hoe kunnen overheid, bedrijven en burgers wél deze problemen aanpakken en crises voorkomen?

Prof. Marko Hekkert is directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, hoogleraar Dynamiek van Innovatiesystemen aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Copernicus Institute of Sustainable Development.

Programma

We ontvangen u graag vanaf 19.30 uur met een kopje koffie/thee in het Academiehuis Grote Kerk. De lezing begint om 20.00 uur, de avond wordt afgesloten met een informele borrel die ruime gelegenheid biedt om na te praten met elkaar en met de spreker.

Tijdig reserveren

De ervaring leert dat de belangstelling voor de Celelezingen groot is. Hebt u nog geen kaarten, reserveer dan snel hier uw plaats(en) á € 17,50 inclusief drankje en boekje.

Voor meer informatie zie de website van Celelezing.

 

image

Celelezing met Roxane van Iperen

Celelezing met Marko Hekkert

21 november 2024 van 20:00 - 21:30 €17,50 Inclusief drankje en boekje Academiehuis Grote Kerk