Over het event

Thorbecke debat met dr. Jonathan Holslag

Kunnen we de vrijheid redden?

De voorbije tijd stonden de democratie en de vrijheid zwaar onder druk. Autoritaire landen als China zijn in opmars. Democratische omwentelingen zoals de Arabische lente mislukten. Ook intern stellen aanzienlijk wat burgers zich vragen bij de wenselijkheid en haalbaarheid van de democratie. Wat verklaart deze aftakeling? Kunnen we de vrijheid en democratie nog redden – en hoe?

Om de wereld waarin we leven te duiden, in perspectief te plaatsen en om oplossingsrichtingen aan te geven hebben we de Vlaamse politicoloog/ historicus/ Chinakenner dr. Jonathan Holslag gevraagd een speciaal Thorbecke College te geven over de vraag: Kunnen we de vrijheid redden? Wat moet het politieke antwoord zijn op de opkomst van het oosten, de klimaatcrisis en migratie?

Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit van Brussel, hij is speciaal adviseur van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans en lid van verschillende internationale denktanks over vrede en veiligheid.

Van zijn hand verscheen onder andere de bestsellers:
• China, macht of mythe (2007)
• De kracht van het paradijs, hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw (2014)
• Vrede en oorlog, een wereldgeschiedenis (2018)
• De nieuwe zijderoute, China op het economische strijdpad (2019)
• World politics since 1989 (2021)

Geïnteresseerd? Kijk voor aanmelden en meer informatie op de website van Zwolse Theaters.