Onze (team)coach, Bertram Ramspeck, is deskundige op het gebied van menstypecoaching. Hij baseert zijn werk op Ofmans kernkwadranten en de 14 menstypen van gedragsexpert Tineke Liefhebber. Samen met zijn dochter Berber schreef hij een boek over valkuilen en waarom we er elke keer weer opnieuw intrappen: “Trap er niet in!”

Over “Trap er niet in!”

Trap jij ook steeds in dezelfde valkuil? In je team, je relatie, eigenlijk overal? Of erger jij je steeds weer aan steeds dezelfde reactie van die ander? De kans is groot dat je meestal zelf veroorzaakt wat je juist wilt vermijden.

In Trap er niet in! vertellen Bertram en Berber Ramspeck hoe wij mensen vol zitten met tegenstrijdigheden. Aan de hand van het kernkwadrant van Ofman helpen ze je om niet alleen je eigen valkuilen in kaart te brengen, maar ook die van een ander. Daardoor kun je elke relatie – professioneel en privé – een flink stuk verbeteren.

Elke goede eigenschap gaat gepaard met een valkuil, een allergie en een uitdaging. Om te ontsnappen aan je valkuilen en je niet te laten dwarsbomen door je allergieën, moet je ze niet vermijden, maar moet je ze juist goed begrijpen en je ermee verzoenen.

Vanuit hun eigen adviespraktijk presenteren Bertram en Berber voorbeelden van zelf gegraven valkuilen. Zoals de autoritaire directeur die klaagt dat zijn personeel geen initiatief neemt. Of de veel te strikte ouder die baalt van de voortdurende conflicten met haar kind.

Kernkwadrant en menstypen

Het kernkwadrant gaat alleen over gedrag. De auteurs voegen er een diepere laag aan toe: de 14 menstypen van gedragsexpert Tineke Liefhebber. Daarin schuilt de oorsprong van ons gedrag. Elk menstype heeft zijn eigen karakterologische blauwdruk, die bepaalt hoe we kijken, interpreteren en keuzes maken en dus speelt het een grote rol bij hoe ons leven verloopt. Onze persoonlijkheid wordt bepaald door twee tegengestelde karakterstructuren. De mate waarin we deze karakterstructuren verzoenen is bepalend in hoeverre ons leven en werk al dan niet evenwichtig verloopt.

Als je jezelf eenmaal beter begrijpt, kun je met de inzichten uit dit boek ook constructiever met anderen omgaan: van irritatie naar compassie. Je puzzelt samen elkaars kernkwadrant in elkaar en begrijpt ineens waar wrijvingen vandaan komen en hoe behulpzaam ze kunnen zijn.

Bertram en Berber zijn gespecialiseerd in menstypes, hun kenmerkende gedragingen en dynamiek van tegenstellingen. Vanuit ELLLA coachen ze teams en individuen op basis van menstypen met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen. In het boek pluizen ze ook zichzelf uit.

“Trap er niet in!” houdt je een spiegel voor en vertelt je hoe je valkuilen en irritaties voortkomen uit je kwaliteiten. Je krijgt verrassende inzichten over tegenstellingen en de sleutel om met behulp van onmisbare inzichten evenwichtig te leven en werken. Je kunt hiermee elke relatie, zowel professioneel als privé, tot bloei laten komen, wat het boek ook zeer geschikt maakt voor teamleiders en coaches.

Geïnteresseerd in het boek? Klik op de afbeelding om het te bestellen!

Trap er niet in! Bertram en Berber Ramspeck

Over ELLLA

Loop je vast met je team? Wil je weer vooruit met je organisatie? Trap jij ook steeds in dezelfde valkuilen? ELLLA brengt je organisatie weer in beweging! We stellen, in samenwerking met jou, een programma op waarbij we aan de slag gaan om van je organisatie (weer) een omgeving te maken waar plaats is voor groei en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Contact

image

Het grootste Kennisfestival van Nederland 2024

Het grootste Kennisfestival van Nederland

20 juni 2024 van 13.00 uur - 21.00 uur € 199 Met de speciale ELLLA-kortingscode Gasfabriek Deventer