Met elkaar werken we aan en in een (tijdelijke) anderhalvemetersamenleving. Een samenleving waarin je op alle plekken minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houdt. Zo ook bij en met ELLLA. De RIVM-richtlijnen zijn inmiddels versoepelt. Dit maakt dat we weer in kleine gezelschappen met jullie mogen samenkomen. Je mag van ons dus weer fysieke bijeenkomsten voor persoonlijke, leiderschaps- en organisatieontwikkeling verwachten. 

Hieronder een aantal topics, met daarbij hoe wij dit borgen en wat jullie kunnen verwachten. 

Anderhalvemeter

Bij alle ontmoetingen houden wij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit verwachten wij ook van alle deelnemers / aanwezigen. We zorgen dat de looproutes en opstelling van (spreek)ruimtes ook op deze afstand is ingericht.

Hygiënemaatregelen

Bij aanvang van fysieke ontmoetingen, verzoeken we iedereen zijn/haar handen te desinfecteren. Hiervoor zetten wij desinfectie-gel klaar.

Verder zijn de algemene richtlijnen van het RIVM van toepassing:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heeft een huisgenoot koorts en/of benauwdheid? Dan blijft u thuis. Als er 24 uur lang geen klachten zijn, mag u weer buitenshuis.

Bron: RIVM (11 mei 2020).

Werk zoveel mogelijk thuis

De oproep blijft ‘werk zoveel mogelijk thuis’. Hier houden wij ons zoveel mogelijk aan. Tegelijkertijd zijn wij en onze klanten blij dat we een deel van de fysieke begeleiding weer kunnen opstarten. Voor maatwerktrajecten overleggen wij met jou (de klant) wat we online kunnen verzorgen en waar(voor) fysieke ontmoetingen wenselijk zijn. Voor onze leergangen maken we intern bewuste afwegingen, waar nodig in afstemming met de Veiligheidsregio. We houden de ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM in de gaten en in acht.

Externe locaties

Voor bijeenkomsten maken we gebruik van externe locaties. Dit kunnen hotels, zalencentra of klantlocaties zijn. Wij dragen hierbij zorg voor afstemming met de locatiebeheerder vooraf. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de locatie op 1,5 meter is ingericht en dat de hygiënemaatregelen kunnen worden nageleefd. We hebben hierbij in ieder geval oog voor zaalopstelling, ontvangst inclusief looproute, tussentijdse schoonmaak, sanitair en de verzorging van koffie/thee en lunch.

Bijeenkomsten in groepen

De maatregelen in acht nemend, zien we (als het virus onder controle blijft) voor de opschaling van groepsbijeenkomsten het volgende:

mei 2020 > kleine gezelschappen tot 3 personen
juni 2020 > bijeenkomsten tot 30 personen (inclusief personeel)
juli 2020 > bijeenkomsten tot 100 personen (inclusief personeel)

Online leren en samenwerken

Waar mogelijk en in afstemming met jou (als klant) verzorgen we coaching, intervisie, teambegeleiding, co-creatie en andere bijeenkomsten nog steeds online. We hebben hier de afgelopen weken goede ervaring mee opgedaan. Onze bibliotheek aan inzichten en (online) werkvormen zijn hierbij goed van pas gekomen en effectief gebleken.

Wil jij, ook in deze tijd, de vitaliteit en effectiviteit van je medewerkers en leiders aandacht geven?
Wij maken met plezier een programma op maat voor jullie. We adviseren te kiezen voor een vast ritme in ontmoetingen. Zo stimuleer je doorlopende reflectie en de goede dialoog. Met elkaar kun je veel leren van deze bijzondere periode. We begeleiden dit graag vanuit ELLLA.

 

image

Masteravond on tour: Lenette Schuijt

Masteravond on Tour met Lenette Schuijt

30 mei 2024 van 19:00 - 21.00 met aansluitend een borrel €75,- Inclusief consumptie Vadain